استانبول یکی از شهرهای بزرگ و پرجمعیت ترکیه است که بهعنوان یک پل بین قارههای آسیا و اروپا شناخته میشود. این شهر تاریخی و فرهنگی دارای آثار باستانی، معماری زیبا، موزهها، بازارها و مراکز خرید متنوع است. اما یکی از جذابیتهای استانبول که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد، غذاهای خوشمزه و متنوع آن است. استانبول دارای غذاهایی است که ترکیبی از آشپزی آسیایی و اروپایی را نشان میدهند. در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از غذاهای محلی استانبول بپردازیم.
غذاهای محلی استانبول را میتوان به چند دسته تقسیم کرد: غذاهای گوشتی، غذاهای گیاهی، غذاهای دریایی، غذاهای خیابانی و دسرها. در ادامه به بررسی هر یک از این دستهها میپردازیم.
غذاهای گوشتی
استانبول یکی از مراکز تولید و مصرف گوشت در ترکیه است. گوشت بره، گوساله، مرغ و بوقلمون از جمله گوشتهایی هستند که در غذاهای استانبولی استفاده میشوند. برخی از غذاهای گوشتی معروف استانبول عبارتند از:
کباب
کباب یکی از مشهورترین غذاهای ترکیه است که در انواع مختلفی درست میشود. کباب را میتوان با گوشت بره، گوساله، مرغ یا گوشت چرخکرده تهیه کرد. کباب را معمولاً روی سیخهای فلزی یا چوبی به روی آتش کبابی میکنند و با نان، سالاد، ماست، سس گوجهفرنگی و کره سرو میکنند. برخی از انواع کباب عبارتند از: ادانا کباب، اورفا کباب، شیش کباب، بیلدیرجی کباب، تاووک کباب و اسکندر کباب.
دونر
دونر به گوشتی گفته میشود که با حرارت کم، کباب شده باشد. دونر را میتوان از گوشتهای مختلفی چون گوشت بره، گوساله و مرغ تهیه کرد. دونر را روی سیخهای عمودی به روی آتش طبخ میکنند و بعد آن را برش میدهند. دونر را میتوان به صورت پیچیده شده در نان لواش و یا به صورت پرسی به همراه نان، ماست، سس گوجه و کره سفارش داد.
کوفته
کوفتههای ترکیه در شکلها و انواع مختلفی درست میشوند و هر منطقه از ترکیه، کوفته مخصوص خود را دارد. کوفته را معمولاً از گوشت چرخکرده، پیاز، نان خشک، تخممرغ، نمک، فلفل و ادویههای مختلف تهیه میکنند. کوفته را میتوان به صورت خورش، ساندویچ، روی سالاد یا همراه ماست نوش جان کرد. برخی از انواع کوفته عبارتند از: ایزگارا کوفته، چی کوفته، اینجه کوفته، تک تک کوفته و مرجیمک کوفته.
غذاهای گیاهی
استانبول نه تنها برای دوستداران گوشت، بلکه برای گیاهخواران نیز غذاهای خوشمزهای دارد. برخی از غذاهای گیاهی محبوب استانبول عبارتند از:
دلمه
دلمه یکی از غذاهای مشترک بین ایران و ترکیه است که در انواع مختلفی درست میشود. دلمه را میتوان با برگ مو، برگ کرفس، برگ گوجهفرنگی، برگ کلم یا بادمجان تهیه کرد. مواد داخل دلمه معمولاً شامل برنج، پیاز، نعنا، ریحان، روغن زیتون، نمک و فلفل است. دلمه را میتوان با ماست، سس گوجهفرنگی یا سس گردو خورد.
موساکا
موساکا یکی از غذاهای محلی استانبول است که از بادمجان، پیاز، سیر، گوجهفرنگی، پنیر و بیشامل تهیه میشود. موساکا را در قالبهای مربعی برش میدهند و با نان و سالاد سرو میکنند.
مانتی
مانتی ترکیه یکی از غذاهای سنتی و محبوب ترکیه است. این غذای درجه اول در شهر بندر سامسون و مناطق شمالی ترکیه معروف و محبوب است. مانتی یا منتی یکی از مشهورترین غذاهای ترکیه و منطقه مدیترانه است. این غذا با اندازهها و شکلهای مختلف و با استفاده از مواد متنوع تهیه میشود. غذای مانتی یک نوع پیراشکی ترکی است که شبیه به بالشتکهایی است که در طرز تهیه پاستا راویولی ایتالیایی استفاده میشود. اما با تفاوت آنکه در طرز تهیه مانتی، از ماست نیز استفاده میشود.
غذاهای دریایی
استانبول بهعنوان یک شهر ساحلی، دارای غذاهای دریایی فوقالعادهای است که میتوانند ذائقهی هر گردشگری را راضی کنند. از ماهی تازهگیر شده تا خرچنگ، میگو، صدف و ماهی قزلآلا، هر نوع غذای دریایی را میتوانید در استانبول پیدا کنید. برخی از غذاهای دریایی محبوب استانبول عبارتند از:
ماهی با نان
این غذا یکی از سادهترین و محبوبترین غذاهای خیابانی استانبول است که میتوانید در منطقهی امینونو پیدا کنید. این غذا شامل ماهی تازهگیر شده که روی آتش کباب شده و در نان لواش گرم و تازه پیچیده شده است. این غذا را میتوانید با ترشی، سس گوجهفرنگی و لیمو ترش تکمیل کنید. این غذا را میتوانید با منظرهی زیبای تنگهی بوسفر و مسجد آیا صوفیه لذت ببرید.
بالیک اکمک
این غذا یکی از غذاهای سنتی استانبول است که از ماهی سفید، نان اکمک، سبزیجات و سس گوجهفرنگی تهیه میشود. نان اکمک یک نوع نان ترکی است که با آرد جو و گندم درست میشود و دارای سوراخهای بزرگ است. این غذا را میتوانید در منطقهی کادیکوی یا اسکودار پیدا کنید.
میدیه دلمه
این غذا یکی از غذاهای خیابانی استانبول است که از صدفهای پر شده با برنج، پیاز، کشمش، فلفل، دارچین و گشنیز تهیه میشود. این غذا را میتوانید با لیمو ترش و ماست خورد. این غذا را میتوانید در منطقهی تکسیم یا بشیکتاش پیدا کنید.
غذاهای خیابانی
استانبول یکی از بهترین شهرها برای تجربهی غذاهای خیابانی است که میتوانند هم سیر کننده و هم ارزان باشند. از سیمیت تا کوکورچ، از کستنه تا آیسکریم، از بورک تا لاهماجون، هر نوع غذای خیابانی را میتوانید در استانبول پیدا کنید. برخی از غذاهای خیابانی معروف استانبول عبارتند از:
سیمیت
سیمیت یکی از محبوبترین و رایجترین غذاهای خیابانی استانبول است که میتوانید در هر کوچه و باریکهای ببینید. سیمیت یک نوع نان حلقوی است که با دانههای کنجد روی آن پخته میشود. سیمیت را میتوانید با پنیر، کره، مربا، زیتون یا هر چیز دیگری که دوست دارید بخورید. سیمیت را میتوانید با چای یا آبمیوه تکمیل کنید .
کوکورچ
کوکورچ یکی از غذاهای خیابانی استانبول است که برای دوستداران گوشت مناسب است. کوکورچ از رودههای گوساله یا بره تهیه میشود که با ادویههای مختلف مخلوط شده و روی آتش کباب میشوند. کوکورچ را میتوانید به صورت پیچیده در نان یا به صورت قطعهای بخورید. کوکورچ را میتوانید با ترشی، سس گوجهفرنگی و آیران سرو کنید .
کستنه
کستنه یکی از غذاهای خیابانی استانبول است که برای دوستداران شیرینی مناسب است. کستنهها را روی آتش میپزند و بعد از پوستگیری آنها را به شما میدهند. کستنهها دارای طعم شیرین و بافت نرمی هستند که میتوانند گرسنگی شما را برطرف کنند. کستنهها را میتوانید با قهوه یا شکلات گرم تکمیل کنید .
دسرها
استانبول یکی از بهترین شهرها برای تجربهی دسرهای خوشمزه و متنوع است که میتوانند شیرینی دهان شما را ببرند. از بقلاوه تا کنافه، از لوکوم تا حلوا، از کازاندیبی تا کندیل، هر نوع دسری را میتوانید در استانبول پیدا کنید. برخی از دسرهای محبوب استانبول عبارتند از:
باقلوا
باقلوا یکی از دسرهای سنتی ترکیه است که از لایههای نازک و برشته شده از خمیر یوفکا، کره، پسته، گردو یا بادام و شربت شکر تهیه میشود. باقلوا را میتوانید در قنادیها، بازارها و رستورانهای استانبول پیدا کنید. باقلوا را میتوانید با چای یا قهوه ترکی تکمیل کنید .
کنافه
کنافه یکی از دسرهای محلی استانبول است که از رشتههای نازک و برشته شده از آرد، کره، پنیر و شربت شکر تهیه میشود. کنافه را میتوانید در قنادیها و رستورانهای استانبول پیدا کنید. کنافه را میتوانید با پودر پسته یا بادام و دوندرما (یک نوع بستنی ترکی) تزئین کنید .
لوکوم
لوکوم یکی از دسرهای خیابانی استانبول است که از نشاسته، شکر، آب گلاب، زعفران، گلاب و ادویههای مختلف تهیه میشود. لوکوم را میتوانید در قنادیها، بازارها و فروشگاههای استانبول پیدا کنید. لوکوم را میتوانید با طعمها و رنگهای مختلفی بخورید. لوکوم را میتوانید با پودر قند یا نارگیل و بادام تزئین کنید.
با اینکه ما فقط برخی از غذاهای محلی استانبول را معرفی کردیم، اما این شهر دارای غذاهای بیشمار دیگری است که میتوانند شما را شگفتزده کنند. استانبول یکی از بهترین مقاصد برای کسانی است که علاقهمند به تجربهی غذاهای خوشمزه و متنوع هستند. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و بتوانید از غذاهای استانبول لذت ببرید.